Glasbena šola Murska Sobota
Cvetkova ulica 2c, 9000 Murska Sobota

Telefon: 02 536 17 80, GSM: 031 570 240
E-mail: info@gsms.si

09. november 2020

2. koncert šolskega abonmaja - TRIO BRIO

2. koncert šolskega abonmaja je zaradi objektivnih razlogov prestavljen na četrtek, 26. novembra 2020, ob 18.00. Hvala za razumevanje.

Koncert bo predvajan v živo iz dvorane Glasbene šole Murska Sobota na povezavi:

https://youtu.be/3St2X3qfoL4

Trio Brio
Sara Mitić, violina, Maša Kuhar, flavta in Sara Köveš, klavir

Program:
D. Shostakovich: 5 pieces za violino, flavto in klavir
N. Paganini: Caprice št. 24 za flavto solo
F. Chopin: Poloneza – Fantazija v As-duru, op. 61
F. Kreisler: Recitativo in Scherzo za violino solo
F. Doppler: Andante in Rondo, op. 25
A. Piazzolla: Oblivion

Sara Mitić (1998) se je z glasbo pričela ukvarjati pri treh letih z igranjem klavirja. Leta 2006, je začela igrati še violino in z njo se je tudi odločila resno nadaljevati. Svoje srednješolsko izobraževanje je zaključila junija 2017, na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, v razredu Vesne Čobal Marta. V njenih dosedanjih letih izobraževanja se je udeležila veliko državnih in mednarodnih tekmovanj na področju violine, klavirja in solfeggia, kjer je prejela 1. in 2. nagrad. V svojem dosedanjem delovanju se je izpopolnjevala pri mnogih eminentnih umetnikih in profesorjih kot so Richard Tognetti, Gertrud Schilde, Nemanja Radulović, Stefan Milenković, Božena Angelova, Milica Mladenović, Harald Herzl, Esther Hoppe, Klara Flieder, Goran Kentera in Anke Schittenhelm. Leta 2016 je v mesecu maju imela samostojni recital ob spremljavi na klavirju svoje matere, Snežane Mitić, v Murski Soboti, Leskovcu in Vranju v Srbiji, kjer sta nastopili v sklopu srbskega festivala Maj mesec glasbe. Kot maturantka je v šolskem letu 2016/17 vodila simfonični orkester Konservatorija za glasbo in balet Maribor kot koncertna mojstrica.Od oktobra 2017 nadaljuje svoje violinistično izobraževanje na prestižni univerzi Mozarteum v Salzburgu, pri profesorju Haraldu Herzlu in Boženi Angelovi.

 

Maša Kuhar (1998) je svojo glasbeno pot začela v glasbeni šoli Murska Sobota pri profesorici Melaniji Gradečak. Nato je šolanje nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pri profesorici Mariji Ladič Dvoršak in se kasneje 2 leti vzporedno šolala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Gradec pri profesorju Nilsu Thilu Krämerju. Leta 2017 je uspešno opravila sprejemne izpite na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Dunaj, v razredu Hansgeorga Schmeiserja, kasneje Walterja Auerja, kjer se trenutno tudi šola. Je prejemnica veliko nagrad z mednarodnih in državnih tekmovanj. Kot solistka je leta 2019 dvakrat nastopila s komornim orkestrom dunajske univerze. Kot solistka ali kot članica orskestra je sodelovala že na večih festivalih (Festival Lent, Hommage Francu Lizstu, Wien Modern...) Leta 2017 je za svoje dosežke dobila denarno nagrado za uspešne študente Univerze za glasbo Gradec in leta 2019 nagrado občine Puconci. Udeležila se je raznih seminarjev in poletnih šol, pri profesorjih kot so: Philippe Bernold, Jan Ostry, Wissam Boustany, Hansgeorg Schmeiser, Martin Belič, Adrianna Ferreira, Aldo Baerten itd. Je prejemnica štipendije ministrstva za kulturo Slovenije.

 

Sara Köveš (1998) je svojo glasbeno pot začela z osmimi leti na Glasbeni šoli Lendava in nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Med šolanjem na konservatoriju se je nekaj časa vzporedno izobraževala tudi na Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2017 je z odliko maturirala iz klavirja, oktobra istega leta pa je prejela diplomo Dr. Roman Klasinc, ki jo podeljujejo najuspešnejšim dijakom za izjemne umetniške dosežke v času šolanja na konservatoriju. Nastopila je kot solistka z godalnim kvartetom in orkestrom konservatorija v Kazinski dvorani SNG Maribor ter s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Slovenski filharmoniji. Je prejemnica nagrad z državnih in mednarodnih tekmovanj. Kot nagrajenka TEMSIG-a 2016 je sodelovala pri projektu Zlati pianisti in snemala v studiu Pianoroom. Nastopila je na 18. klavirskih dnevih (EPTA), kot solistka ali v komorni zasedbi pa je nastopila tudi v ciklu koncertov Glasbene mladine ljubljanske in Festivala Lent.                                Udeležila se je raznih seminarjev in mojstrskih tečajev, ki so jih vodili priznani profesorji, kot so Aleksandar Serdar, Jasminka Stančul, Ruben Dalibaltayan, Đuro Tikvica, Håkon Austbø, Rita Kinka… Trenutno študira na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Aleksandra Serdarja.

Vpišite vaš e-poštni naslov in kliknite na gumb "Pošlji"

S klikom na gumb "Pošlji" boste poslali vaš e-poštni naslov in se strinjate, da vam lahko pošljemo sporočila o novostih in aktualnih ponudbah. Vašega e-poštnega naslova ne bomo posredovali nikomur, kadarkoli pa lahko zahtevate izbris.

» pošlji

Glasbena šola Murska Sobota

Kontakt

Glasbena šola Murska Sobota
Cvetkova ulica 2c
9000 Murska Sobota

Telefon: 02 536 17 80
GSM: 031 570 240
E-mail: info@gsms.si

Ravnateljica: Erna Lukač

Pooblaščena oseba za varovanje osebnih podatkov
je dosegljiva na številki 02 522 34 82.

- - - 

Kontaktni podatki osebe, ki je odgovorna za posredovanje informacij medijem:

Erna Lukač, ravnateljica

Telefonska številka: 02 536 17 82

Elektronska pošta: erna.lukac@guest.arnes.si